Guldfågelns vd uttalar sig: "Oerhört allvarligt"

Peter Andersson, vd Guldfågeln, har uttalat sig om händelsen. FOTO: Jenny Grindestam och pressbild.

Vid flera tillfällen ska kycklingarna skållats levande.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Under perioden april till augusti 2018 ska tio kycklingar på Guldfågeln i Mörbylånga ha skållats levande. Detta ska ha inträffat på grund av att den tekniska utrustningen inte fungerade som den skulle.

– Det här inträffade för ett år sedan. Men vi har gjort fel och ser oerhört allvarligt på detta. Kycklingarna är bedövade när de ska avlivas och när den tekniska utrustningen skulle avbloda kycklingarna har det gått fel och detta ska ha missats vid en manuell kontrollstation. Vi tar emot 25 miljoner kycklingar per år och det här var 10 kycklingar för mycket som kom till skada, säger Peter Andersson, vd Guldfågeln AB

Efter händelsen har företaget investerat i en ny avblodningsutrustning. 

– Vi har gjort flera tekniska förbättringar för att detta inte ska upprepas. Bland annat med ombyggnation och genomförda extrautbildningar för medarbetarna. Den nya avblodningsutrustningen är en konkret åtgärd och alla åtgärder vi har genomfört har haft avsedd effekt. Vi har inte haft ett fall sedan i augusti. Dessutom har vi investerat i extra belysning för att medarbetarna enklare ska se om kycklingarna är avblodade, säger Peter. 

För bara några veckor sedan rapporterades det även om att flera av kycklingarna på Guldfågeln slaktades med brutna vingar under 2018. 

Det här är andra händelsen på kort tid. Hur tror du att folks förtroende för er påverkas?

– Det är aldrig positivt för vårt varumärke med negativ publicitet. Vi jobbar stenhårt för att dessa händelser inte ska ske och investerar i både ny teknik och våra medarbetare. Våra anställda har mycket högt engagemang i sitt arbete och en hög kompetens. Det finns alltid en risk att det uppstår misstag vilket det inte får göra, säger Peter.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar