Laddar

Guldmedaljören lämnar moderklubben: ”Känns lite både och”

På måndagen fick Hanna Engberg beskedet om att hon blivit uttagen till U21-landslaget. Efter sommaren lämnar hon Kalmar för att kunna utvecklas ytterligare som bowlingspelare.

delningar

I helgen begav sig Hanna Engberg till Västerås för att försvara sitt SM-guld i ungdomsklassen i bowling och hon hade inga problem att spela hem ytterligare en vinst.

– Det känns jättekul, särskilt att kunna försvara guldet från förra året. Jag var favorittippad inför finalen men har inte känt så mycket press utifrån utan mest från mig själv, säger Hanna.

Vad är det som gör dig till en så bra bowlingspelare?

– Jag har ganska mycket fart och rotationer så att det blir ganska lagom. Jag känner också att jag kan hantera de olika oljeprofilerna på banorna.

Hanna har BK Cahoot som moderklubb men lämnar nu föreningen och Kalmar för studier i Göteborg, närmare bestämt Partille.

Det känns lite både och. Det kommer att bli jätteroligt i Partille men det är alltid tråkigt att lämna lagkamraterna, säger hon.

Anledningen till att valet föll på Partille är på grund av deras bowlinggymnasium. Där kommer hon att spela med Team Excalibur.

– Det finns ett i Nässjö också men Partille kändes bättre för mig personligen, jag tror jag kommer trivas bra och utvecklas mest där. Jag hoppas kunna förbättra min precision och lite småsaker i min teknik.

Under måndagen fick Hanna veta att hon även är uttagen till U21-landslagets bruttotrupp vilket innebär att hon bland annat får hänga med på alla landslagsläger.

– Det långsiktiga målet är ju att få fortsätta vara med i landslaget så det känns jättekul att få chansen att vara med där, avslutar Hanna.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.