GW hyllar vittnet som löste Förlösamordet

"Hade det inte varit för den här personen så är jag personligen övertygad om att det fortfarande hade varit ouppklarat", äger professorn om Therese Tang.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Den kände kriminologiprofessorn Leif GW Persson hyllar nyckelvittnet Therese Tang – som fick Martin Törnblad, inför henne, erkänna mordet på Göran Lundblad i Förlösa.

Vid tidpunkten för mordet var Tang den som ledde den lokala avdelningen av Missing People i Kalmar län. I podcasten ”Spår”, som den här säsongen tar upp just mordet i Förlösa, berättar Therese Tang hur hon utnyttjade Törnblads intresse för henne, för att locka fram ett erkännande. Något som imponerat på den kände professorn, skriver tidningen Kvällsposten.

– Det som är märkligt med det här fallet är att det är en privatperson som klarar upp det genom något som kan beskrivas som egna spaningar, säger han i podcasten.

– Det är ovanligt, och hade det inte varit för den här personen så är jag personligen övertygad om att det fortfarande hade varit ouppklarat.

Martin Törnblad kontaktade henne mitt i natten runt midsommar 2014, och därefter följde ett drygt fyra timmar långt telefonsamtal. Dagen efter stämde de träff – och det var då hon lyckades få fram erkännandet – som hon samtidigt spelade in.

– Hade han inte lättat sitt hjärta för Therese Tang, och hade inte hon då haft sinnesnärvaron att bevisa det och vara så noggrann så tror jag att det här fortfarande hade varit ett ouppklarat försvinnande, säger Leif GW Persson.

Både Göran Lundblads dotter, Sara Lundblad och Martin Törnblad, dömdes i hovrätten till 18 års fängelse.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.