Gymnasieelev om rasismen i Kalmar: ”Har blivit lite mer”

Komikern Marika Carlssons föreläsning var startskottet på manifestationen Kalmar mot rasism.

delningar

På onsdagen gästade komikern Marika Carlsson ett fullsatt Kalmarsalen. För andra- och tredjeårselever från Kalmars gymnasieskolor blandade Carlsson allvar med humor när hon berättade om hur det som mörkhyad var att växa upp i Sverige under 70-, 80, och 90-talen.

– Det ska bli väldigt intressant att lyssna på henne, säger 17-årige Ossian Hallberg, precis innan föreläsningen börjar.

Marika Carlssons föreläsning var startskottet på manifestationen Kalmar mot rasism. Under dagen fortsatte diskussionerna om rasism på skolorna.

Hur upplever du rasismen i skolan i dag? Har den minskat eller ökat? – Jag tycker faktiskt det har blivit lite mer under de sista åren. Det är en väldigt stor fråga för samhället som man måste ta upp, diskutera och fixa till, säger Hallberg, som går andra året på EkonomiprogrammetStagneliusskolan.

Hur kan den ta sig utryck? – Det är väldigt många som har fördomar och det händer att det sägs fula ord bakom ryggen, säger Hallberg. Jag hänger inte riktigt i de grupperna, men jag vet att det förekommer.

På eftermiddagen avslutades manifestationen med den traditionsenliga ”hjärtbilden” utanför Stagneliusskolans entré.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar