Gymprofilens bil kan bli Sveriges snyggaste: "Väldigt väl bevarad"

Arrangörerna sökte upp Christer Karlsson och bad honom vara med.

delningar

Gymprofilen och ägaren av Kraftverket Gym, Christer Karlsson har, tillsammans med sin bil nominerats till Sveriges Snyggaste bil 2019, en tävling som tidningen Bilsport Classic anordnar.

Men, olikt väldigt många andra var det inte han själv som anmälde sig till tävlingen – utan det var chefredaktören på tidningen som kom fram till Christer under bilträffen i Borgholm i maj.

– Han kom fram och sa att han kände till att jag hade den här bilen som jag nu är nominerad med. Han ville att jag skulle ställa ut den, säger Christer till 24Kalmar.

– Han sa att jag skulle fundera tills på måndag och sedan skulle han ringa upp mig. Sedan så kom de och fotograferade bilen ute på Svensknabben.

Christer Karlssons bil.

Bilen, är en Pontiac GTO från 1967. Han köpte den 1979 och i augusti har han ägt bilen i 40 år. Mellan 1995-2015 var bilen avställd.

Och åren därefter, 2016 och 2017 vann han klassen "hardtop" på Power Meet i Emmaboda. Dessutom var han med på Pontiacträffen 2016 och även där kammade han hem förstapris i klassen "Most Outstanding Pontiac" samt "Long Distance Pontiac".

– Skicket på bilen är väldigt fint och den är väldigt väl bevarad, säger Christer.

Sveriges snyggaste bil 2019 avgörs i Ronnebybrunn den 29 juni. Där kommer såväl domare som publik att rösta på tio finalbidrag.

– Det är svårt att veta hur mina chanser är. Det finns några fina Volvos som jag konkurrerar med. Man kan inte riktigt föreställa sig hur de kommer att bedöma bilen.

Men oavsett hur det går måste det vara häftigt att få vara med och tävla?

– Ja absolut. Och framförallt i och med att det var de som kontaktade mig och bad mig ställa upp i tävlingen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar