Laddar

Hallengrens första ministerlöfte: Fria arbetskläder

Hon presenterades som ny minister på förmiddagen. Bara timmar senare presenterade Lena Hallengren Socialdemokraternas senaste vallöfte.

delningar

 

Strax innan lunch på torsdagen meddelade statsminister Stefan Löfven att Kalmarpolitikern Lena Hallengren (S) blir ny barn-, äldre- och jämställdhetsminister.

Bara timmar senare, på Hagagårdens äldreboende i Haninge, presenterade de tillsammans ett nytt vallöfte: fria arbetskläder för anställda inom vård- och äldreomsorgen.

– Hemtjänstpersonalen ska inte bekosta kläder som de behöver i jobbet. Det är ett löfte från oss socialdemokrater. Det är inte rimligt att de som arbetar med vård och omsorg av gamla och sjuka i hemmet ska utföra detta arbete i sina egna privata kläder trots smittoriskerna, sa statsminister Stefan Löfven (S), enligt TT.

Löftet om kostnadsfria arbetskläder gäller anställda inom vård och äldreomsorg inklusive hemtjänst, i såväl offentlig som privat regi.

Förra veckan besökte Stefan Löfven Länssjukhuset i Kalmar. Vid besöket utlovade han en satsning på cancervården om 500 miljoner kronor per år.

 

Relaterade artiklar