Laddar

Halloween-fest jubilerar – då byggs Sandra om till cirkus

"Vi går all in på en kväll", säger arrangören Jimmy Strand.

delningar

Halloween-festerna på Sandra firar i år femårsjubileum. Arrangören Jimmy Strand på eventbolaget Mighty har varit med från starten och har sett hur högtiden har utvecklats.

– Halloween har blivit vår lilla bebis. Festen har växt för varje år och nu kan vi inte växa mer. Vi hade planer på att köra en tvådagarsfest men vi ville inte ta oss vatten över huvudet så vi går all in på en kväll i stället, säger Strand.

Vid tiden för förra årets Halloween var det våldsamma fenomenet ”mördarclowner” aktuellt i Kalmar och övriga Sverige. Strand avrådde därför besökare att klä ut sig till clowner. Nu är läget ett annat.

– Förra hösten var clowner bannlysta men nu rider vi i stället på clownvågen i och med filmen It. Samtidigt satsar vi hårdare på tematiseringen inne på Sandra och temat är twisted circus.

Lokalerna inne på Sandra kommer inför kvällen att pyntas och dekoreras för att likna en mörk, läskig cirkus.

– På Halloween får man jobba lite mer kreativt, det tycker vi är roligt. Och eftersom vi alltid har gjort den här festen tillsammans med Anders Blomqvist (ägare till Sanda Nöje) ger han oss fria händer – i alla fall inom ramarna för vad vad polis och lagar tillåter, säger Strand.

Halloween-festen är den 4 november men redan vid lunchtid på onsdagen släpps biljetterna.

Relaterade artiklar