Han blir ny chef på Destination Kalmar

Mattias Pettersson, Pär Israelsson och Andrea Bilic utgör den nya enheten för evenemang. - Foto: Pressbild

Ny organisation efter årskiftet. "Kan tänka mer långsiktigt".

delningar

Efter att Johan Göransson och Svante Samuelsson fått nya jobb har Destination Kalmar gjort en omorganisation.

Johan Göranssons var tidigare projektledare för idrottsturism men är numera turistchef på Öland.

Pär Israelsson har varit projektledare för evenemang. Nu samlas hans och Göranssons tidigare ansvarsområden i samma enhet och ny evenemangschef blir just Pär Israelsson.

Fokus är att utveckla regionala, nationella och internationella evenemang som lockar turister och besökare till kommunen.

I enheten ingår även projektledaren Mattias Pettersson och marknadskommunikatören Andrea Bilic.

– Redan idag har vi kommit långt, det är många arrangörer som har fått upp ögonen för Kalmar. Genom att samordna oss, både i kommunen som helhet och internt i Destination Kalmar, kan vi bli ännu bättre. Vi blir mindre sårbara och kan också tänka mer långsiktigt, säger Pär Israelsson i ett pressmeddelande.

Man har tagit fram en ny evenemangsstrategi som ska upp till beslut i december. Målsättningen är att hitta en tydligare struktur i sitt arbete och att Kalmar ska bli en ännu mer attraktiv som stad.

Destination Kalmar är bland annat med och arrangerar Kalmar Stadsfest, Ironman Kalmar, sommarteatern på Krusenstiernska och Kalmar Grand Prix.

– Det gäller att hitta en bra balans mellan att vårda det vi redan har och att utveckla nya evenemang. Vi har flera styrkor i Kalmar som vi ska ta vara på. Det finns många duktiga arrangörer i regionen och vi har ett väldigt gott samarbete med både föreningslivet och näringslivet. Dessutom sluter Kalmarborna upp på ett fint sätt. Det känns att de är stolta över sin stad och det som händer här, säger Pär Israelsson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar