Han får årets kulturpris: "Överraskande"

Anders Marell får ta emot Borgholms kulturpris 2018. Foto: Pressbild och arkiv

Bidrar med stort engagemang för kulturlivet.

delningar

82-åriga Anders Marell från Störlinge tilldelas Borgholms kommuns kulturpris 2018. Prisceremonin kommer att ske på nationaldagen vid Kaffestugan utanför Solliden och prisutdelare är Borgholms kulturminnesförening.

– Kommunen ringde mig i fredags och berättade. Det var överraskande och roligt. Det känns stimulerande, säger Anders Marell.

I motiveringen nämns bland annat Anders engagemang för Gärdslösa kyrka. En plats som betyder otroligt mycket för Anders.

– Jag bor 800 meter ifrån kyrkan och har snart bott här i 50 år på Öland. Det är trots allt en av Ölands finaste kyrkor. Det är en mycket vacker kyrka som har fått behålla sin karaktär.

Anders har många pågående projekt för tillfället.

– Det är många och går inte att räkna upp alla. Mina tidningsjobb tar mycket av tiden. I förra veckan bevakade jag sex stycken konstvernissager och sedan arrangerar jag guidningar i Gärdslösa kyrka.

FAKTA

Motiveringen:

Anders Marell är en av Ölands främsta kulturbärare. Han bevakar det öländska

kulturlivet på ett imponerande sätt. De artiklar han skriver betyder mycket för tidningarnas läsare och inte minst för öns konstnärer och kulturarbetare.

Anders har de senaste tio åren varit en i navet kring Gärdslösa prästgård, där han bland annat byggt upp ett antikvariat som snart har lika många titlar som ett bibliotek!

Som om inte det vore nog guidar Anders även i Gärdslösa kyrka, håller föreläsningar om författare och konstnärer, är aktiv i Folkets hus och flera andra föreningar.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar