Han hjälpte till efter bilbränderna: "En självklarhet"

De drabbade skulle stå för alla kostnader – då ryckte Markus Eriksson in, helt gratis.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Någon gång under natten mot den 6 oktober fick fyra unga killar sina bilar uppbrända på Rigavägen, bakom Biltema. 

Det var hela fem bilar som brann upp för killarna som dessutom skulle komma att stå för både sanering samt bortforsling av de totalförstörda bilarna.

Markus Eriksson från Skrotfrag hade medlidande med de drabbade killarna och valde att hjälpa till, helt gratis. Förra helgen hämtades bilarna från Rigavägen och transporterades till Markus.

– Jag tyckte synd om dem och därför ville jag hjälpa till. Bara en vecka innan det hände började min mammas bil brinna. Hon var helt förstörd så jag kan tänka mig hur de kände sig, säger Markus Eriksson och fortsätter:

– Det är ju någon som vill skada, det är tråkigt. När de hörde av sig sa jag direkt att det inte var några problem. Det var en självklarhet att hjälpa dem, påpekar Markus.

När bilarna hamnat hos Markus så sanerar han dem för att sedan pressa dem och skicka de vidare till Oskarshamn.

– Man tömmer de på olja och andra vätskor. Ofta är uppbrända bilar ganska självsanerade från farliga vätskor eftersom det helt enkelt brunnit upp, förklarar Markus.

De fyra utsatta killarna har haft mycket att göra efter bränderna. Parkeringsplatserna var hyrda, utanför deras också hyrda garage.

– Vi har skrapat undan och sugit rent. Nu väntar vi och ser om hyresvärden har något mer att tillägga. Isåfall får vi försöka lösa något, grabbarna och jag, säger Tommy Svanfeldt, en av killarna som fick sin bil uppbränd.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar