Han kan prisas som Sveriges bästa föreningshjälte

Anders Larsson kan prisas för sitt föreningsarbete. - Foto: Tilda Eriksson

Mörbylånga GOIF:s eldsjäl har blivit utsedd som finalist i en prestigefylld tävling.

delningar

I slutet av september rapporterade 24Öland att eldsjälen Anders Larsson från Mörbylånga var nominerad som årets föreningshjälte i en tävling arrangerad av Unibet. Nu är det klart att Anders är en av tio finalister i hela Sverige som tävlar om titeln.

Det var kul, jag fick reda på det via Ölandsbladet och fick ett sms från de som arrangerar tävlingen där de bad om ursäkt att tävlingen dragit ut på tiden.

Vinnaren av årets föreningshjälte ska utses i mellandagarna av en jury bestående av Robin Söderling och Glenn Hysén.

– Det är som fotbollen man vill ju vinna såklart och jag har 10 procents chans. Det är tufft men man vill ju gå hela vägen. Samtidigt får man vara ödmjuk för alla som jobbar i förening är föreningshjältar på sitt sätt, säger Anders.

FAKTA

Motivering:

I över 35 år har Anders varit aktiv i Mörbylånga GOIF. När han var fyra år spelade han för klubben och när han slutade så riktades fokuset mot föreningen. Behövs det hjälp så kan man räkna med Anders, vare sig det är administrativt eller praktiskt. Han är ansiktet utåt för föreningen. En riktig eldsjäl och lokalpatriot.

Årets föreningshjälte tilldelas den/de som under året eller en längre tid har spelat en betydande roll och ansträngt sig utöver det vanliga i det ideella arbetet för sin klubb/förening och dess medlemmar. Årets föreningshjälte möjliggör och levandegör idrott för stora och små och bidrar därmed till att Sveriges föreningsliv går runt.

Källa: Unibet

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar