Laddar

Han lämnar Kalmarsund – redan debuterat i nya laget

"Jag vill ha speltid och behöver få upp mitt självförtroende", säger han.

delningar

2014 anlände Simon Henriksson till FBC Kalmarsund. Då kom han som stor poängkung efter att ha stått för 45 poäng under den gångna säsongen i division 1-laget Lönsboda.

Men säsongen 2017/2018 har haft mer att önska för forwarden. Speltiden har varit skral och nu väljer 22-åringen att lämna. Istället tar han klivet ned till FBC Kalmarsund Ungdom i division 2.

– Jag vill ha speltid och behöver få upp mitt självförtroende. Jag kommer ha en fortsatt dialog med Kallenberg, säger han.

Innebär det att du kan återvända framöver? – Jag vill fortfarande satsa på innebandyn men jag behöver hitta tillbaka till det jag är bra på. Sluta tänka och gå mer rakt på mål, skjuta mer. Det där som ska sitta i ryggmärgen.

– Samtidigt kommer jag finnas tillgänglig framöver om Kallenberg behöver mig. Jag har inte stängt några dörrar.

Henriksson debuterade i sitt nya lag redan i söndags borta mot Nybro IBK. En match man vann knappt med 7-6.

– Det var en liten hall med mycket krigande och det var stundtals stökigt. Men det var skönt att få vinna matchen. Vändningen vi gör i tredje perioden, när vi ligger under med 5-2 är stark.

Sedan tidigare har FBC-profilen Martin Willsund också han tagit klivet ner i division 2. Målvakten Victor Johansson och backen Jacob Lingmert har gått åt motsatt håll.

 

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.