Han öppnar ny restaurang: "Detta behövs i Kalmar"

Qarahman Yousif öppnar Döner Kebab den första december. - Foto: Carl Winsth

"Innan vi köpte lokalen tänkte jag att öppnar inte vi, så öppnar någon annan med det här konceptet"

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Den första december slår 22-årige Qarahman Yousif upp portarna för Döner KebabNorra Långgatan 34 i Kalmar. Han har länge upplevt att ett kebabhak med döner kebab har behövts i Kalmar. Renoveringen och uppfräschningen av lokalen har pågått sedan början av november. Men snart börjar allting falla på plats – och öppningen närmar sig med stormsteg.

– Det är många som har hjälpt till och gjort iordning och rengjort, det var ganska skitigt när vi tog över. Vi har bland annat byggt ut köket och renoverat lite annat, så det känns riktigt bra nu, säger Qarahman.

Att starta en egen restaurang har funnits länge i hans tankar. Han har tillsammans med sin pappa letat efter en bra och passande lokal i Kalmar i över ett år och till slut fann dem en. Och det har varit hårt arbete längs vägen.

– Det är så mycket pappersarbete som är svårt, men jag vill helst klara av allting på egen hand för jag vill verkligen satsa på det här och helst göra det själv. Men jag hoppas det blir bättre på den fronten.

För Qarahman är det ett nytt äventyr som väntar. Han har tidigare pluggat och jobbat med lite allt möjligt, men en helt ny bransch är det inte.

– Jag har jobbat lite med sånt här innan och jag har många släktingar som äger restauranger. Men både jag och pappa kände att vi ville komma in i den här branschen och börja satsa lite nytt och se vad som händer helt enkelt.

Det kommer att serveras döner kebab i alla dess former likaså döner kyckling. Det kommer dessutom att finnas vegetariska alternativ så som falafel. Och premisserna är enkla, det ska vara enkelt, billigt, snabbt och med bra kvalité.

– Ingenting ska vara djupfryst, bara färska råvaror. Smaken är det absolut viktigaste. Det kommer också att finnas olika sorters sås, ayrandricka, mellanösternte, ris med döner och färskt bröd med härlig salladsbuffé. Det behövs lite nytt färskt och billigt nu i Kalmar.

Så du ser en fin möjlighet?

– Absolut! Speciellt nu när man vet att studenterna kommer att vara i hamnen och det är säkert många som vill ha något som är enkelt, billigt och riktigt gott. Det är ett koncept som jag verkligen tror kommer lyckas. Innan vi köpte lokalen tänkte jag att öppnar inte vi, så öppnar någon annan med det här konceptet. Och då kände jag att jag måste hugga på det här innan någon annan gör det.

Den unge entreprenören har högt flygande planer för framtiden.

– Går det bra så är ambitionen att vi ska utöka i andra städer med samma koncept och samma namn, men det ska bara vara Döner Kebab, alltså färsk mat och färsk döner.

Döner Kebab kommer initialt att ha öppet alla dagar, men med lite varierande öppettider. Vardagar, förutom onsdagar och fredagar, kommer det vara öppet 10-21. Lördagar kommer det att vara öppet 11-00, söndagar 11-00 och onsdagar samt fredagar kommer Döner Kebab vara öppet mellan 10-00.

Men öppettiderna kan komma att utökas.

– Jag ska försöka komma överens med fastighetsägaren att jag kan ha öppet till tre eller fyra på nätterna på klubbdagarna.

Och klockan 10:00 öppnar han upp för första gången – med en liten gåva.

– De två första gästerna får varsin döner, jag hoppas det blir lite tryck, säger han med ett leende.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar