Han tar över restaurang på Varvsholmen: "Känns helt rätt"

En ny konferenslokal ska byggas för uppe mot 130 personer.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Krögaren Steven See som drivit restaurang på Varvsholmen blev inte kvar. Så fick det bli det när Kifab ville ändra koncept i restaurangen. Nu är det klart med en ny krögare. Det är Jonas Carlsson, som med 20 års erfarenhet på Kalmartravets restaurang ska ta över den nytänkande restaurangen.

– Drygt 20 år, så länge är det. Innan dess drev jag golfrestaurangen. Jag har jobbat inom restaurang i hela mitt liv, jag är kock i grunden, förklarar Jonas Carlsson.

Nu tar han steget vidare. Carlsson tar sig an en utmaning när Kifab slår på den stora trumman och satsar hårt ute på Varvsholmen.

– Jag ska ta över verksamheten som drevs där tidigare. Kifab gör en satsning där ute för näringslivet och de sökte en som kunde driv.

Den 1 september är tanken att Carlsson ska öppnar upp dörrarna. Då kommer det att serveras luncher, men det ska bli mer än så.

– Vi vill ha allt från frukost till after work någon dag i veckan. Det kommer även att bli två konferensrum att hyra ut. Idag finns det ett som rymmer 30-35 personer. Det kommer även byggas en ny lokal ut mot Kalmarsund som ska stå klar 1 maj 2020. Den ska rymma upp emot 130 personer i biosittning.

Det låter som något mäktigt?

– Det kommer att bli toppmodernt, lite storstadstänk. Vi kommer också att ha en take away-del i restaurangen. Sedan kommer det att kryddas med hållbarhet. Vi ska försöka ha ett hållbart tänk i hela restaurangmiljön.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar