Han vill kliva fram när det gäller: "Hoppas alla kan höja sig"

Foto: Faton Pasho / Mattis Andersson

Kalmar HC väntas få spela inför fulla läktare, Kim Runermark menar att han tycker om att spela under press.

delningar

Kalmar HC blev valt att möta Huddinge IK i första omgång av det playoff som kan ta laget till kvalserien mot HockeyAllsvenskan. Under tisdagen möter man ett Huddinge som enligt många ska vara favoriter. Detta i och med att de kommer från Allettan. Kalmars forward Kim Runermark hoppas kunna höja sig ett extra snäpp när det väntas fullsatta läktare och viktiga matcher.

– Det har hänt att jag lyckats höja mig innan, jag ska försöka igen. Man ändrar inga förberedelser utan försöker spela sitt spel. Jag kanske kliver in med näsan framför mål lite extra. Men jag hoppas alla kan höja sig lite extra automatiskt, säger Runermark.

28-åringen har tidigare lyckats producera bra när det väl blir allvar. När man spelade superderbyt mot Nybro Vikings och blev klara för playoff gjorde han mål redan efter en minut. Han lyckades också med en assist i slutet av matchen.

– Sådana här matcher är ju roligare. Det är fruktansvärt kul att spela inför fulla läktare. Det betyder mycket och är skönt att ha det hemmatrycket som blir. Särskilt när hela hallen går igång, säger Runermark och fortsätter:

– Även borta, som mot Dalen, då lät de nästan publiken ännu mer publiken. Det betyder självklart väldigt mycket, menar Runermark.

Kim Runermark är en av få i laget som har erfarenhet av att ha mött Huddinge. Han har också en gammal lagkamrat, Kim Lennhammer, i laget. Han menar dock att det har hänt mycket sen han mötte de sist.

– Jag har inte så bra koll på dem. De har bytt ut halva laget sen förra säsongen. Men överlag har de alltid haft skickliga spelare och bra forwards, berättar Runermark.

Hur tror du att det går?

– Givetvis tror jag att vi vinner och att vi tar hem serien. Om vi bara kommer upp i den kapaciteten som vi kan och minskar misstagen så kan det bära långt tror jag.

Hur är sådana här matcher att spela?

– De gynnar kanske inte mig personligen som inte så fysisk. Men det hettar till på ett annat sätt, det blir mer känslor. Det är kul att spela under press men vi har inget att förlora.

Matchen spelas i Iffehallen med start klockan 19.00.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar