Han vill se en kvinna ta över: "Hade varit spännande"

Carl-Henrik Sölvinger, Liberalerna Kalmar. - Foto: Carl Winsth

Carl-Henrik Sölvinger (L) ser gärna en kvinnlig partiledare efter Jan Björklund.

delningar

Förra veckan meddelade partiledaren Jan Björklund (L) att han inte kommer att ställa upp för omval på partiets landsmöte i höst.

2007 ersatte Björklund dåvarande partiledaren Lars Leijonborg och har sedan dess varit partiledare för, som partiet hette tidigare, Folkpartiet och partiets nya namn, Liberalerna.

– Man kan säga att det inte var så oväntat och att det kanske var dags efter att ha varit partiledare under en så lång tid, det är inte många i vårt parti som har varit det, säger Carl-Henrik Sölvinger och fortsätter:

– Men jag tror att det var på tiden och jag tror att vårt parti behöver det, det behövs en ny röst.

Enligt rykten kan en ny partiledare komma att tillträda till sommaren, annars blir det i november då nästa ordinarie landsmöte hålls.

– På den lokala nivån så kommer vi att ha en form av ett slags medlemsengagemang där vi kan vaska fram vem som blir vår kandidat, men det ligger lite längre fram.

Vem skulle du vilja se som ny partiledare?

– Jag har inte hunnit bestämma mig och jag är inte så insatt just nu. Men jag ser gärna en kvinna som nästa partiledare. Det hade varit spännande och roligt och det finns många kompetenta. Men jag har inte riktigt hunnit sätta mig in i det än och jag vet inte heller vilka som sagt att de kan ställa sig till förfogande.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar