Laddar

Han vloggar om sin tuffa styrketräning: ”Visar hur det går till”

Henrik Holstad ska gå ner 5 kilo på 10 veckor utan att tappa i muskler. "Det är många som frågar varför jag gör det så jag valde att göra en videodagbok där jag förklarar".

delningar

Henrik Holstad har alltid gillat att träna och någon gång vartannat år brukar han gå igenom en så kallad deff vilket är en träningsperiod när man ska gå ner i vikt och bränna fett utan att tappa muskler. Just nu är han inne i en period där han ska tappa fem kilo på 10 veckor.

– Det är många arbetskamrater som har frågat mig varför jag deffar och hur man gör. Många är också förvånade när de ser resultatet eftersom de tänker att man inte ska kunna se någon skillnad på kroppen. Eftersom jag är väldigt intresserad av filma och fotografera så tänkte jag att jag lika gärna kunde baka ihop alla mina intressen till att göra en videodagbok där jag visar hur en sån här period går till, berättar Henrik.

Videorna som han filmar lägger han sedan upp på Youtube där vem som helst kan följa hans vardag när han ska gå ner fem kilo på 10 veckor.

– Jag försöker få videorna så tittarvänliga som möjligt och lägger ner mycket tid på att videorna ska bli bra. Man kan tro att det är lätt att bara sätta sig framför kameran och prata men det är ofta jag får filma om efter att ha tittat på det. Hade jag kunnat leva på att göra videor som dessa hade det varit kanon eftersom det kombinerar alla mina intressen, säger han och fortsätter:

– Det känns som att vi inte har samma youtubekultur här i Sverige som utomlands. Här söker man upp en video när man vill ha reda på någonting och de flesta inser inte att man kan följa olika kanaler och ta del av innehåll som man faktiskt tycker är intressant och roligt, precis som på de andra sociala medierna.

Det finns ju en del fördomar om de som tränar hårt och utmanar sin kropp på detta sättet, vad säger du om det?

Att träna är ett intresse precis som musik eller hästar. Jag kan förstå att det kan verka konstigt när man inte är insatt och vet vad det innebär att hela tiden räkna och väga det man äter. Man tränar hårt och vill ju att musklerna som man har jobbat fram ska synas.

Bara under de senaste åren har intresset för träning och hälsa ökat markant och Henrik har ett tips till den som är intresserad av träning.

– Har man aldrig deffat någon gång om man är träningsintresserad så kan det vara en idé att räkna på det man äter. Många tränar jättemycket och tycker att de äter bra utan att det blir några resultat. Då är det bra att börja titta på exakt hur mycket protein och kolhydrater man äter trots att det kan vara omständigt att räkna till en början. Det är nyttigt att veta vad man stoppar i sig, avslutar Henrik.

För den som är intresserad av att följa Henriks träningsvardag så går det att göra på hans youtubekanal.

Relaterade artiklar