Laddar

Handlaren om miljoninvesteringen: ”Vi är jättenöjda”

Så blev utbyggnaden av butiken.

delningar

I september förra året inleddes arbetet med att bygga ut Ica Nära i Trekanten. Totalt var det 225 kvadratmeter som skulle byggas ut till den befintliga butiken som då var på 450 kvadrat. Nästan exakt fyra månader senare är det allra mesta klart – och på fredagen firade man lite extra i butiken med kaffe- och semlekalas.

– Det är fortfarande lite småfix kvar, men i det stora är det färdigt – och vi är jättenöjda, säger handlaren Ulf Andersson.

Efter att ha varit i restaurangbranschen i många år tog Andersson över den gamla Ica-butiken i samhället 2001. Sex år senare byggdes den nya butiken – vilken man under hösten och vintern har byggt ut.

– Hela samhället är på gång känns det som. Det finns planer för 100 nya villor och det satsas friskt. Då gäller det att hänga med och vi kände att det var dags.

I samband med byggnationen passade man även på att byta ut alla kylar för att tillgodose de hårdare kraven på miljövänliga alternativ. Dessutom håller man på att göra om entrén och har satt in ny pant och kundtoalett.

– Det är lika bra att gå all in när man ändå är i gång, säger Andersson, som är uppväxt på en bondgård utanför Trekanten.

Vad säger kunderna om den ”nya” butiken? – De är jättenöjda och många kommer fram och berättar hur bra de tycker att det har blivit. Det är väldigt luftigt och fint. Det känns skönt att kunna få det så.

Totalt är byggnationen, bytet av kylar och den omgjorda entrén, en investering på runt 4-4,5 miljoner kronor.