Laddar

Häng med Kalmarborna på mellandagsrean

Mellandagsrean är i full gång och stan är i dessa dagar ett myller av folk på jakt efter fynd.

delningar

Det går inte att missa det. I varje skyltfönster hänger stora skyltar med ordet ”REA” i lysande färger. Insidan av butikerna är fulla av köpare och butiksbiträden som flyger fram och tillbaka bland varorna. Vid Baronens ingång befinner sig Rebecka och Johanna Bellander. De berättar att de nyss kom in till stan och nu ska de påbörja sin shoppingrunda.

– Vi ska passa på att fynda till nyår, förklarar Rebecka Bellander. Johanna säger att de ändå skulle till stan och att de därför tänkte att de kunde umgås.

Villy Davidsson stod utanför Guldfynd och väntade på att shoppingsällskapet Birgitta Holmberg skulle komma ut ur butiken.

– Vi har gått runt på stan in några timmar nu, men de flesta affärer har bara lägre priser på alla varor de vill ha ut. Egentligen börjar ju rean innan mellandagarna, vissa sätter igång redan på juldagen. Jag tycker att mellandagarna räcker, säger han och skrattar lite.

Inne på Kjell & Company har det stundtals varit ett stort tryck, men enligt Jonathan Jildestad som jobbar där var försäljningen som störst dagarna innan jul. Det är elektroniken som lockar köparna mest.

Kompisarna Amelia Brolin och Elin Gustafsson går med en kasse i högsta hugg. De har varit på stan i cirka en timme och snart ska de äta på Thai Silk. Än så länge har de hunnit köpa ett par populära scrunchies i sammet.

– Det är bra att rean startar tidigt, helst skulle den börja redan innan jul när man ska handla alla julklappar. Samtidigt kan man köpa det man önskade sig men inte fick nu, menar Elin Gustafsson.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.