Laddar

Här är de populäraste namnen 2017

Statistiska centralbyrån har släppt ny statistik för tilltalsnamn på nyfödda.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

För andra året i rad är Alice det vanligaste flicknamnet på nyfödda tjejer. Bland pojkarna är det återigen William som toppar listan efter att ha legat på tredje plats under 2016. Det redovisades på onsdagen när Statistiska centralbyrån (SCB) släppte ny namnstatistik för tilltalsnamn på nyfödda under 2017.

Alice kom in på listan över de tio vanligaste namnen 2005 och hamnar som nummer ett för sjätte gången på 13 år. Namnet William gavs till 941 pojkar under 2017 och är det pojknamn som innehaft förstaplatsen flest gånger sedan 1998.

 

Foto: SCB

Bland namnen som ökat mest i popularitet återfinns Maryam som nummer ett bland flickorna – och Matteo toppar killarnas lista. Här nedanför finns specifik statistik för vilket flick- och pojknamn som är populärast i de olika länen.

 

Foto: SCB

Fakta: Namnstatistiken har framställts från SCB:s register över totalbefolkningen (RTB). Statistiken avser tilltalsnamn givna under 2017. Då anmälan om förnamn för barnet skall göras till Skatteverket senast tre månader efter barnets födelse avser statistiken nyfödda under 2017 och även under slutet av 2016. I statistiken för 2017 är det 11 procent av de nyfödda namngivna flickorna och pojkarna som föddes under 2016. Namnen i topplistorna redovisas under den vanligaste stavningen, men samtliga stavningar ingår i det redovisade antalet.

 

Relaterade artiklar