Laddar

Här är det lättaste att få sommarjobb i Kalmar län

Arbetsförmedlingen har redan fått in 3 223 anmälda sommarjobbsplatser under januari.

delningar

Sommarjobben strömmar in till Arbetsförmedlingen och de allra flesta kommer tidigt på året. Arbetsgivarna börjar sina rekryteringar tidigare än för några år sedan och för den som vill sommarjobba är det hög tid att börja söka jobb.

– Om vi tittar på hur det såg ut förra året låg den stora toppen just i december och januari. Men vi kommer att få in många fler annonser om sommarjobb innan det börjar avta, säger Johan Eklöf, analytiker på Arbetsförmedlingen.

I Kalmar län har man under januari fått in 3 223 anmälda sommarjobbsplatser. Hittills är det olika jobb inom vård och omsorg som dominerar bland platsannonserna för sommarjobb. Längre fram kommer många av de typiska sommarjobben inom besöksnäringen och de anläggningar som öppnar till våren. Inom hotell, restauranger och service finns många jobb och här finns också goda chanser för de som inte har någon arbetslivserfarenhet.

– Är man tidigt ute och söker brett är chansen att hitta ett sommarjobb stora. Det är ett ypperligt tillfälle att skaffa sig erfarenhet och meriter för framtiden, säger Johan Eklöf, analytiker på Arbetsförmedlingen.

Kolla in faktarutan för att se inom vilka branscher de flesta sommarjobben finns i Kalmar.

Tio i topp Kalmar län

Undersköterskor, hemtjänst, äldreboende m.fl.

Vårdbiträden

Hovmästare och servitörer

Montörer, elektrisk och elektronisk utrustning

Kockar och kallskänkor

Undersköterskor, vård- och specialavd o mottagning

Restaurang- och köksbiträden m.fl.

Städare

Slaktare och styckare m.fl.

Maskinoperatörer, kött- o fiskberedningsindustri

Relaterade artiklar