Laddar

Här är Engvalls nya drömlön i England: ”En grym klubb”

Gustav Engvalls övergång från IFK Göteborg till Bristol City innebär en rejäl löneförhöjning. Övergångssumman ska dessutom vara högre än tidigare rapporter.

delningar

I tisdags blev det klart att Ölänningen Gustav Engvall, fostrad i Färjestadens GoIF, lämnar Allsvenskan och IFK Göteborg för ett äventyr i Bristol City i Championship, den engelska andradivisionen.

Nu rapporterar GT om forwardens nya drömlön. Enligt deras uppgifter kan Engvall se fram emot cirka 440 000 kronor i månadslön. Utöver det tillkommer bonus för spelade matcher och segrar. Lönen höjs dessutom vid ett visst antal spelade matcher.

Engvalls kontrakt är på tre år plus ett optionsår, enligt GT. Övergången gick snabbt – IFK Göteborg och Bristol City ska ha inlett förhandlingarna så sent som i söndags.

– Det är en grym klubb med härliga supportrar, en fin arena och bra spelare. Jag ser fram emot att få dra i gång, säger Gustav Engvall till Bristol Citys hemsida.

Övergångssumman rapporteras ligga på drygt 25 miljoner kronor, en högre summa än vad som tidigare har uppgetts. Om klubben går upp i Premier League och om Engvall gör ett visst antal matcher ökar övergångssumman ytterligare.

Det ska även finnas en vidareförsäljningsklausul på 15 procent. Det är inte bara ett ekonomiskt pressat IFK Göteborg som jublar kring övergången, moderklubben på Öland kan få uppemot en miljon kronor.

– Det är klart att pengar alltid är viktigt, men jag vill understryka att det som är det viktigaste här är att se en spelare som fostrats i Färjestaden ha en sån här utveckling. Det är fantastiskt kul och kan säkerligen inspirera många tjejer och killar i vår förening, sa ordförande Erik Sandell till 24Kalmar i tisdags.

Ekonomiskt sett var övergången inget problem för Bristol City. Tidigare i veckan slog de försäljningsrekord när de sålde sin anfallare Jonathan Kodjia till Aston Villa för 160 miljoner kronor.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.