Här är företagen som får bygga på Karlssons äng

Det blir fem aktörer som ska bygga bostäder på det omdiskuterade området.

delningar

Detaljplanen för Karlssons äng i norra Kalmar har omgärdats av ett flertal överklaganden från grannar i området. I våras vann detaljplanen laga kraft och under sommaren har fem olika områden varit ute på en markanvisningstävling.

På tisdagen presenterade kommunledningskontoret vilka företag som vann. Det blir GBJ Bostadsutveckling AB, Gullmanders Arkitekter & Ingenjörer AB, Fagnes AB, I Am Home AB och APP Properties AB som ska exploatera Karlssons äng.

– Det märks att intresset för att bygga i Kalmar är stort. Vi har flera aktörer som redan är aktiva här och nu väljer att satsa ytterligare. Dessutom får två för Kalmar helt nya aktörer nu markreservation på Karlssons äng, säger Jonas Lövgren (M), vice ordförande i planutskottet, i ett pressmeddelande.

Totalt kom elva olika bidrag in i tävlingen. Kriterierna handlade främst om gestaltningen, så att byggnaderna ska passa in i områdets övriga bebyggelse och natur.

I den första etappen rör det sig om cirka 150 bostäder i byggnader mellan två och fem våningar. Det är bostadsrätter mellan 1-4 rum och kök. Främst är det tvåor och treor som ska byggas.

Det första spadtaget beräknas tas till sommaren 2018. Senare ska även radhus och villor byggas i området. Detaljplanen tillåter totalt cirka 400 bostäder.

”Planen är att villatomterna ska släppas till den kommunala tomtkön under första kvartalet 2018”, meddelar Kalmar kommun.

I somras presenterades en rad olika gatunamn för Karlssons äng.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar