Laddar

Här är företagen som vill etablera sig i Kalmar

Nu söker de entreprenörer som vill driva deras verksamheter genom franchising.

delningar

Att driva ett företag genom franchising innebär att man har styrkan via ett redan etablerat varumärke bakom sig. Det kan till exempel handla om att ta hit en butik eller restaurangkoncept som man tror skulle kunna fungera i Kalmar. Franchising kan även fungera som en möjlighet för redan etablerade företag att expandera till en kedja.

– Kalmar växer och med det skapas nya möjligheter för företag att etablera sig här. Vi ser ett stort intresse från många starka varumärken berättar Linda Petersson, företagslots på Kalmar kommun.

På torsdag kväll har blivande franchiseföretagare chansen att knyta kontakter via en informationskväll som arrangeras av Franchisetorget, som är ute på sin årliga turné. Det här är fjärde gången de kommer till Kalmar.

– Att nya företag etablerar sig i Kalmar är viktigt för stadens fortsatta expansion. Därför vill vi hjälpa till och visa på olika sätt att göra det, säger Linda Petersson.

Under kvällen, som arrangeras i samarbete med Kalmar kommun, kommer besökarna att få information om vad franchising är och hur det fungerar.

Franchisetorgets informationskväll är kostnadsfri och är öppen för allmänheten.

Bland företagen som vill etablera sig i Kalmar och som kommer finnas med vid träffen är bland andra LA Takvård, Ångtvättbilen och JMS Vattenrening.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.