Här är företagen som vill till Kalmar: "Stort intresse"

. - Foto: Dennis Johansson

Nu besöker de Kalmar för att leta entreprenörer som vill driva deras verksamheter genom franchising.

delningar

Torsdagen den 15:e november stannar Franchisetorget till i Kalmar för femte året i rad. De är nämligen ute på sin årliga turné i Sverige för att informera om franchising och presentera företag som vill etablera sig i regionen.

Och det är precis vad de har tänkt göra i Kalmar med. Tillsammans med Kalmar kommun och Aspia, affärspartnern inom redovisning, arrangerar de därför en företagarfrukost för befintliga företagare i Kalmar med omnejd som hålls på Kalmarsund hotell mellan 07.30-09.00.

Sdan håller de även i en informationskväll om franchise för de personer som vill starta eget och bli franchisetagare. Denna träff hålls på Calmar Stadshotell mellan 18-20 samma dag,

– Vi ser ett stort intresse från många starka varumärken att etablera sig i Kalmar. Något som förstås är viktigt för att Kalmar ska fortsätta växa. Därför vill vi hjälpa till och visa på olika möjligheter som finns, säger Christian Hultén, näringslivsutvecklare på Kalmar kommun.

Med sig till Kalmar har man inredningsbutiken från Västervik Boligheter Franchise, bemanningsföretaget Veterankraft och optikerkedjan Direkt Optik. Tre företag som även är med under kvällsträffen och som är intresserade att etablera sig i Kalmar. Blivande franchiseföretagare har därför nu chansen att knyta kontakter med företagen via informationsträffarna.

– Har man tankar på expansion eller bara har en nyfikenhet på franchising så bör man komma till någon av träffarna. Just eftersom det finns tre stora parametrar med franchising som gör att det går fortare att expandera, säger Anna Janveden, projektledare på Franchisetorget.

– Bland annat kan du etablera ditt företag på fler ställen samtidigt. Man kan få en högre kvalitet eftersom du har en egenföretagare som driver verksamheten. Och du får även bättre ekonomiska förutsättningar eftersom man delar på hela investeringen, fortsätter Anna Janveden.

Hur har det gått under era tidigare träffar detta år?

– Vi har fått mycket god feedback från folk som berättat att de känner sig trygga när de lämnar. Så om man kommer till våra träffar i Kalmar kan man förvänta sig att få väldigt bra koll på hur det grundläggande med franchising fungerar. Och sedan hjälper vi såklart vidare de som är intresserade, avslutar Anna Janveden.

Franchisetorget välkomnar därför alla till de helt kostnadsfria träffarna i Kalmar som du kan läsa mer om här och här.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar