Laddar

Här är Kalmar Öland Airports nya satsningar

Bygger ny parkering och lägger mer krut på hållbart resande.

delningar

Kalmar Öland Airport kan blicka tillbaka mot ett framgångsrikt år där passagerarantalet stannade vid 249 068 resenärer, en ökning med 4,3 procent.

Samtidigt siktar flygplatsen på en fortsatt ökad tillväxt, men vd:n och flygplatschefen Ronny Lindberg poängterar att det måste ske hållbart.

– Under 2018 kommer Kalmar Öland Airport därför fortsätta arbetet för att kunna erbjuda flygbiobränsle lokalt på flygplatsen. Kalmar Kommun har som första kommun i landet skrivit ett avtal som innebär att kommunalt tjänsteresande med flyg till/från Kalmar, kommer ske med bioflygbränsle i tanken. Det är så vi kan se till att tillväxten sker hållbart och att vi 2030 gemensamt kan uppfylla målen om en fossilfri region, säger han.

Under året kommer en ny närliggande parkering att växa fram med ett nytt entréområde och nya tillfartsvägar till flygplatsen. Det tillkommer dessutom 70 nya parkeringsplatser inom bom där man betalar vid utfart.

–  Enklare och snabbare. Även charterparkeringen kommer expanderas och ytorna för på- och avstigning samt taxiuppställning förbättras, säger Lindberg.

I november månad meddelade Kalmar Öland Airport att man kommer börja med charterresor till turkiska Antalya. Den första resen sker i slutet av sommaren 2018. En månad senare presenterades ytterligare ett nytt resmål till en europeisk huvudstad, då man offentliggjorde att en flygning till Riga i Lettland kommer äga rum under valborgsmässohelgen 2018.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.