Laddar

Här är Kalmars nya lunchnätverk: ”Vem som helst får komma”

Med LunchIn vill Johan Lindgren att fler byter ut kontakten på sociala medier mot att träffas ansikte mot ansikte, gärna över en bit mat.

delningar

Att skaffa sig ett brett nätverk kan vara a och o oberoende vad man jobbar med. För att göra det lite lättare att träffa nya människor har Johan Lindgren introducerat LunchIn i Kalmar.

– Tanken är att man en gång i veckan ska kunna träffas under en lunch någonstans i Kalmar och skaffa nya kontakter. Det är ingen anmälan innan så man binder inte upp sig på något och allt är gratis förutom det du väljer att äta, säger Johan Lindgren.

Konceptet om LunchIn finns redan i flera städer runt om i världen. Det är inspirerat av det digitala nätverket LinkedIn där man kan knyta affärsmässiga kontakter.

– Det händer så mycket på LinkedIn och det är bara början av vad det kan bli. Genom LunchIn är tanken att man ska kunna ta kontakterna från nätet vidare till att faktiskt träffas och fortsätta diskussionerna ansikte mot ansikte. Kanske behöver man hjälp med något eller vill tipsa andra om en riktigt bra grej, man kan prata om precis vad som helst.

Johan Lindgren är ambassadör för LunchIn i Kalmar, det är han som ser till att det finns en tid och plats där alla kan träffas. De har redan hunnit ha några träffar men hoppas att fler ska kunna tänka sig att skippa matlådan och istället ta chansen att få träffa på några nya värdefulla kontakter.

– Vem som helst får komma vare sig man är företagare, politiker eller jobbar i den offentliga sektorn. Tanken är också att folk som är på besök i Kalmar från till exempel Stockholm ska kunna gå med i gruppen och sedan se vart vi har tänkt luncha. Vi hoppas att detta ska ta fart i Kalmar för jag vet hur viktigt det kan vara med ett brett nätverk, säger Johan och fortsätter:

– Det fina med mötena på LunchIn är att samtalen är väldigt transparenta. Eftersom det inte krävs något medlemskap eller att man betalar pengar för att vara där så blir det också förutsättningslöst, avslutar han.

Nästa träff är redan idag, torsdagen den 31 augusti, vid klockan 11.30 på Kött och Bar. Vill man få reda på mer om LunchIn-gruppens möten och få uppdateringar kan man klicka in här.

Relaterade artiklar