Laddar

Här är klausulerna i Nilssons flerårskontrakt

Adam Nilsson skriver ett flerårsavtal med FBC Kalmarsund. - Foto: Arkiv

"Det är ett lite ovanligt kontrakt att skriva", säger klubbchefen Per Viberg.

delningar

Parterna är överens. Underskriften sker förmodligen den här veckan. Adam Nilsson kommer skriva ett flerårsavtal med FBC Kalmarsund, vilket Barometern var först att rapportera om.

– Det känns bra. Det är klart att jag ville stanna kvar i klubben, men sedan har vi resonerat om delar av kontraktet och slutligen kommit överens om de bitarna, säger 19-åringen till 24Öland.

Avtalet sägs sträcka sig över sammanlagt fyra säsonger, där de två sista åren är så kallade optionsår. Enligt klubbchefen Per Viberg handlar det dock mer om ett direkt fyraårskontrakt. Ett ganska avancerat sådant.

– Det är ett lite ovanligt kontrakt att skriva, säger han.

Om FBC trillar ur SSL direkt så finns det en klausul som gör att Nilsson har rätt att bli "uthyrd" till en annan SSL-förening. Skulle FBC etablera sig i SSL så finns det också en utlandsklausul som träder i kraft efter två fullföljda säsonger.

– Skulle Adam få frågan om att spela i Schweiz då så skulle han kunna bli uthyrd dit under kontraktsår tre och fyra. Vi har inte skrivit någon sådan klausul tidigare, men det var mitt förslag. Adam sneglar mot Kims karriär och det är inte omöjligt att han kan tänka sig att spela där.

– Samtidigt är det inte heller troligt att han skulle spela i Schweiz redan nu. Han är ung och det är förmodligen mer aktuellt vid nästa kontraktsskrivning, men både vi och Adam ville skriva ett långt kontrakt och då föreslog vi de här klausulerna. Vi ser till Kims historik och vill inte hamna i en situation där vi släpper en spelare gratis och sedan måste köpa tillbaka honom dyrt. Vi vill ha hängslen och livrem.

Adam Nilsson är den sista spelaren från förra årets trupp som nu väljer att förlänga med SSL-nykomlingen. Lagbygget är så gott som spikat, men det finns önskemål om att plussa på med antingen en back eller center till.

– Det finns inga konkreta namn och vi har inte kommit långt med någon, men vi har öppet sinne. Det skulle kunna gå fort. Å andra sidan står vi inte och faller med den spelaren. Vi har en bra trupp med bra bredd, säger Per Viberg.

Relaterade artiklar