Laddar

Sommarrestaurang har bytt ägare – och namn

Efter flera år i Stockholm och utomlands är ägaren tillbaka i restaurangbranschen. "Intentionen är att skapa ett riktigt sommarställe".

delningar

Resturang Slottshöjden vid Borgholms slottsruin har fått ny ägare och nytt namn. På valborgsmässoafton öppnar Systrarna på höjden. 

– Vi ville behålla ordet ”höjden” i namnet, berättar nya ägaren Frida Malmqvist, som tillsammans med systern Anna Malmquist kommer driva restaurangen.

Malmqvist, ursprungligen från Åseda och sommarölänning sedan 2006, har de senaste åren bott i Stockholm och utomlands (Ryssland, Ukraina, Belgien och Portugal). Nu har hon och sambon slagit ner de permanenta bopålarna på ön.

– Jag har jobbat med helt andra saker de senaste åren, men en gång i tiden började jag arbeta på restaurang, och nu är jag tillbaka i branschen. Men det är första gången jag äger en egen restaurang, säger Malmqvist.

Sedan verksamheten togs över i januari har lokalerna renoverats och byggts om. Bland annat har en konditoridisk installerats.

– Det blir lite mer fokus på kafédelen än tidigare.

Restaurangens framtida meny beskriver Malmqvist som en klassisk svensk och internationell sommarmeny.

– Intentionen är att skapa ett riktigt sommarställe. Tanken är att ha mycket blommor och växter, det ska andas sommar.

Under maj månad kommer restaurangen att hålla öppet under helger och långhelger. Under perioden juni-augusti kommer den hålla öppet varje dag. Man kommer också hålla kvällsöppet när det är konserter i slottsruinen.

– Vi vill prova det och se om det fungerar, avslutar Malmqvist.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.