Laddar

Allt från kvällens väderkaos

(Uppdaterad 20:39) Det blåser och snöar kraftigt i Kalmar och på Öland under onsdagen. Det innebär stora problem för bland annat trafiken och elnätet.

delningar

20:39 – De flesta hushållen har fått tillbaka strömmen. Kvar är 407 stycken i Mörbylånga kommun och 354 i Borgholm kommun.

20:10 – KLT meddelar att busstrafiken åter kommer att gå på Ölandsbron.

19:26 – SMHI har lyft varningarna för Jönköping och Kronobergs län. Än så länge råder det fortfarande en klass 1-varning i snöfall och hårda vindar i Kalmar men vindarna förväntas avta framåt kvällen.

18:20 – En dubbeldäckare med Kalmarpassagerare ska ha kört av vägen mellan Jämjö och Bergåsa på väg till Karlskrona.

– Vinden tog tag i bussen. Nu har vi fått hoppa på en annan buss men jag är fortfarande lite skakad, säger Ingela Furenbäck som var med på bussen.

18:10 – Ölandsbron är nu öppen för vindkänsliga fordon igen meddelar polisen.

18:12 – Närmare 4 000 hushåll är nu utan ström i Kalmar län. I Kalmar är knappt 500 hushåll i de södra delarna utan el. I Mörbylånga kommun har siffran stigit till 2 091. I Borgholm har 594 hem drabbats av strömavbrott.

17:50 – Enligt en läsare ska en taxibuss ha hamnat i diket på E22:an vid avfarten till Påryd.

17:30 – Ölands hushåll har drabbats hårt av vädret i from av strömavbrott. Över 2 500 hem var vid 17:30 utan el enligt E.ON. De jobbar för att problemen ska vara lösta senast vid klockan 21:00.

17:00 – Vädret och begränsningarna på bron har även påverkat trafiken. På eftermiddagen kom det in rapporter om långa köer både till och från Öland. Enligt en trafikant tog det mer än 90 minuter att ta sig från hamnen i Kalmar till bron.

15:10 – Polisen meddelar att Ölandsbron stängs av för vindkänsliga fordon som bussar och lastbilar.  KLT har även ställt in alla bussar och väntar på besked från polisen.

– Övrig trafik kan köras men den är fortfarande avstängd för vindkänsliga fordon, säger polisens informatörer.

11:30 – SMHI går ut med en klass 1-varning för kraftigt snöfall i Kalmar län. Även för Öland utfärdades det en varning för mycket starka vindbyar.

 

Artikeln uppdateras.

Hur har du drabbats av vädret? Skicka gärna in bilder och kommentarer till oss via mail på redaktionen@24kalmar.se eller 24Kalmars Facebooksida.

Relaterade artiklar