Här hämtas torgens julgranar: "Stora och fina"

Foto: Dennis Johansson/Mostphotos.

Nu letar man efter fler granar som kan skapa julstämning runt om i Kalmar.

delningar

Vid varje jul dekorerar Kalmar kommun granarna på Stortorget och Larmtorget. Och så även i år. Under onsdagen publicerade Kalmar kommun ett inlägg där man eftersökte granar som skulle kunna passa som julgran på Kalmars torg.

– Vi har brist på granar varje år, det har varit så de senaste åren. Förut så stod folket nästan på kö för att lämna in sina granar, men nu på senare tid så har det blivit lite mer bekymmersamt, säger Bo Jonsson på serviceförvaltningen.

Men bara en dag efter att inlägget publicerades har de två största problemen löst sig – nämligen granarna på Stortorget och Larmtorget.

– Ja vi fick in en fin från ett bostadsområde och så hade vi en till Larmtorget sedan innan, så nu har vi fått in de två stora granarna vilket brukar vara den stora utmaningen.

De båda granarna kommer att plockas in från Lybecksvägen och Solvägen.

– De såg rätt så bra ut bägge två när vi kollade på dem. Vi har fått in några tips till, men jag har sagt att det är bra om man kan spara dem till kommande år istället.

Det som nu återstår för Bo och serviceförvaltningen är att hitta lite mindre granar som ska utsmycka resten av staden och där saknas det fortfarande några granar menar han.

– Ja så är det. Vi är väl inte fullt lita noggranna med de mindre granarna som vi är med dem som står på Larmtorget och Stortorget, men de ska ju fortfarande se bra ut.

Vart kommer de mindre granarna att stå?

– Vi ska ut och härja om det nästa vecka, så vi får se. Men hur eller hur så är jag väldigt glad över att vi redan nu har hittat stora granar till våra torg.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar