Laddar

Här kan du bo på en öde ö

Reseguiden rekommenderar paradisöarna. "Det är en fantastisk upplevelse".

delningar

Australien ligger ofta i topp gällande svenskarnas drömresemål, med en varierande natur och mycket att uppleva.

Därför har Reseguiden satt ihop en guide för vad du kan göra när du besöker framförallt nordöstra Australien.

”Bo på en öde ö. När du är i Australien får du inte missa att bo på någon av de vackra paradisöarna utanför kusten. Det är en fantastisk upplevelse att bo på stranden, omgiven av kristallklart vatten”, skriver Reseguiden.

Flera av dessa paradisöar ligger på revet. Här finns allt från vandrarhem för backpackern till lyxhotell. Till exempel Green Island är en ö täckt av regnskog, som ligger mitt på Stora Barriärrevet, skriver Reseguiden.

Större delen av Australien består av savann eller öken, men i norra delen av Australien är klimatet tropiskt. Landet har en regnperiod som infaller när vi har vinter i Sverige, men det går bra att åka till Australien året om.

Dock är det bra att veta när det är “stinger season” mellan november och maj månad är det brännmaneter vid stränderna och det går inte att bada i havet utan våtdräkt.

När det gäller utflykter rekommenderas Cape Tribulation och Daintree Nationalpark som är en stor regnskog som sträcker sig ända ner till strandkanten.

Det går också bra att utforska nationalparkerna som en dagsutflykt. Staden Cairns som ligger i nordöst, har också ett populärt zoo för att hälsa på lokala kändisar som känguru, koala, wombat och krokodil.

Relaterade artiklar