Laddar

Här öppnar nya restaurang Slipkajen

Krögarprofiler satsar på soldäck, uteservering och öppet kök. "För Kalmar blir det unikt", säger Tomas Begic.

delningar

Krögarparet Charlotta och Tomas Begic driver redan SlottsrestaurangenKalmar slott. I början av april öppnar de, tillsammans med Kim Wiktorsson, upp restaurang Slipkajen på Varvsholmen.

Restaurangen ligger i helt nya lokaler som vetter mot Ängö. Under höst, vinter och vår kommer restaurangen att erbjuda lunch och vara tillgänglig att hyra – men på sommaren ändras både öppettider och fokus.

– Då stänger vi troligtvis luncherna och öppnar vid fyratiden i stället. Då får vi med kvällssolen och får ett skönt kvällshäng, säger Tomas Begic.

I anslutning till uteserveringen, som har plats för ett 60-tal besökare, finns ett av kommunens nybyggda soldäck.

– För Kalmar blir det unikt att man kan ligga ute och sola på soldäcket och sedan gå in här och ta en ceasarsallad och ett rosévin eller en öl och sedan gå tillbaka och sola. Det är lite Sydeuropeisk känsla, säger Begic och pekar ut mot den ännu snötäckta uteplatsen.

Inne på restaurangen har man bland annat valt att satsa på en lounge-del och ett öppet kök där gästerna kan titta på när maten tillagas. Menyn beskriver Begic som ”modern men klassisk”.

– Man kan göra klassisk mat på ett extremt modernt vis. Man kan utveckla svensk mat och göra det kul igen, utveckla den ett steg. Har vi en råvara ska det vara det bästa man kan få tag på, säger Begic.

Att restaurangen är placerad på Varvsholmen i stället för ”mitt i smeten” inne på Kvarnholmen ser Begic inte som något problem – snarare en tillgång.

– Folk söker alltid efter någonting bra, och den som söker finner. Jag vill inte vara i centrum och bli påverkad av vad andra krogar gör. Där inne tävlar man internt och jagar samma kunder. Här kommer det mer bli att folk som kommer hit vill ha just mitt paket, avslutar Begic.

Restaurangens planerade öppningsdag är den 6 april.

 

Relaterade artiklar