Här öppnar Pontus upp sin andra restaurang i Kalmar: "Känns svinbra"

Pontus Lötbom, ägare. - Foto: Carl Winsth

Hyllar sin mor- och farfar i namnet. "De har betytt mycket för mig".

delningar

På onsdag öppnar Pontus Lötbom sin andra restaurang i Kalmar. Sedan tidigare har han öppnat upp Loccos, en etablering som enligt Pontus gått väldigt bra, i Satan i Gatans gamla lokaler. Den lokalen köpte han, tillsammans med gamla Mr & Mrs Hanssons lokaler, på sin 30-årsdag.

Efter att ha finslipat på detaljer och jagat personal, slår han snart upp dörrarna för sin andra restaurang i Kalmar, Sven Stures.

– Jag vill sätta konceptet efter namnet, det ska vara mycket gammaldags och klassisk mat. Recept som inte får glömmas bort, säger han.

Restaurangen kommer att servera svensk husmanskost och menyn kommer helt och hållet att baseras på säsong, menar Pontus.

– Vi kommer att ha en vårmeny, en bredare sommarmeny, sedan en höstmeny och en vintermeny. Och jag vill att varje besök här ska vara en unik upplevelse. Vi kommer att börja i en mindre skala och utveckla det hela tiden.

Inledningsvis kommer det endast att vara öppet kvällstid, men till sommaren är tanken att även lunch kommer att serveras. Dessutom har antalet sittplatser skalats ned kraftigt jämfört med hur det var tidigare.

– Jag vill att vi höjer kvalitén i stället med husmanskost i fokus och att vi hela tiden jobbar framåt istället. Bra käk, mycket smaker och en stor satsning på bra viner och dryck.

Vart kommer namnet, Sven Stures, ifrån?

– Det kommer från mina två förebilder, min morfar och min farfar. Det blir en liten hyllning till dem. De har båda varit en stor del i mitt liv. Jag har bollat mycket affärsidéer med dem, snackat mycket mat och lagat mycket mat med dem. De har betytt mycket för mig.

Hur blir det med personal, kommer de som jobbar på Loccos hoppa mellan restaurangerna?

– Ja lite. Det har varit fullt ös med att dra igång projektet Loccos, därför har SvenStures dragit ut lite på tiden. Så nu känns det skitbra att kunna dra igång. Men alla kommer att jobba under samma bygge så att man kan hjälpas åt lite, men det är bara positivt.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar