Här växer Stensös nya stugby fram: "Sa bara pang och så var de bokade"

Tolv nya året om-stugor blir inom kort verklighet på Nordic Stensö Camping.

delningar

Efter midsommar trillade de första lastbilslasterna av stugor in på Nordic Stensö Camping i Kalmar. Totalt ska tolv nya stugor á 45 kvadratmeter invigas den här säsongen. När 24Kalmar var på plats under fredagsförmiddagen höll man på att färdigställa den första stugan.

– Vi tar det i etapper, de här tolv stugorna blir den första etappen, sedan får vi se om det blir fler, säger Daniel Marin, platschef på Nordic Stensö Camping som har bygglov för totalt 90 stugor med de gamla inkluderade.

De första gästerna förväntas anlända den 1 juli, men fram tills dess är det några saker som måste fixas och justeras innan stugan blir beboelig.

– Alla besiktningar ska godkännas, tv ska upp, altan ska fixas och lite småjusteringar.

Är du orolig för att ni inte ska hinna klart?

– Nej jag är inte särskilt orolig, alla företag som är här och jobbar sliter på hårt och de kommer att lösa det.

Stugorna kommer att ha två sovrum, kök och toalett – och de kommer att vara beboeliga året om.

– Meningen är att det ska bli lite året om-stugor och kunna sälja dem alla dagar på året. Det är ju två sovrum och man kan, till exempel som affärsman, komma och bo i varsitt rum, parkera bilen precis utanför och har du hund med dig finns det utmärkta gångstråk i närområdet.

Och efterfrågan är redan hög för stugorna.

– Det sa bara pang och så var de bokade. De är nästan fullbokade hela sommaren, säger Daniel med ett leende.

Stugorna kommer från Slovenien och är delmonterade. De kommer att ha lärkträ som fasad och flyta in väl i naturen som är i bakgrunden, menar Daniel.

– Det kommer att bli i ungefär samma färg som träden som är runtomkring. Vi gör dem dessutom så naturvänliga som möjligt. Och istället för att lägga fundament har vi skruvat ned dem i marken för att minska åverkan på natur och miljö.

Platsen där de nya stugorna ligger var tidigare mest slåtter och outnyttjad mark. Men något namn, det har inte stugbyn fått än.

– Jag har faktiskt frågat personalen om de kan komma på något namn, men vi har inte kommit så långt där. Så jag letar fortfarande efter ett bra namn, säger Daniel med ett litet skratt.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.