Laddar

Hård debatt kring supporterklubbens namnbyte: ”Tråkigt att bli motarbetad”

Efter mycket diskussion på sociala medier är det klart vad Kalmar HC:s supporterklubb ska heta.

delningar

Förra veckan skrev 24Kalmar.se om Kalmar HC:s supporterklubb som ämnade att byta namn från Wildcats. Ett namn som hängt med från säsongen 2001/2002. Via en omröstning fick KHC-anhängarna chansen att rösta på det alternativ som de ansåg som lämpligast. Något som väckte starka reaktioner och känslor bland medlemmar i den gamla supporterklubben.

– Supporterklubben har inte varit så aktiva de senaste åren och då tycker jag att det är väldigt tråkigt att man sätter sig emot när vi vill få fler som engagerar sig, säger Andrée Holmström, som tillsammans med Dennis Andersson, är den som hållit i trådarna.

Holmström är en engagerad Malmö FF-supporter och brukar ofta resa runt i landet för att heja fram sitt lag.

– Vi hoppas kunna starta en supporterkultur kring Kalmar HC. Det har varit väldigt dött, det är några som har stått där, men inte vågat heja fram laget, säger han.

Själva omröstningen avslutades i början av veckan. Det nya namnet blev Red and Yellow Support.

– Det känns bra, vi är nöjda med namnet och fansen har fått säga sitt.

Följer de tidigare medlemmarna i Wildcats med över till Red and Yellow Support?

– Vi hoppas ju på det. Det var någon som skrev i en kommentar på Facebook att de unga får ta över, och det är tråkigt om någon känner så. Varför leva kvar i det gamla? Det måste ju vara bättre att liva upp något istället för att låta det dö ut, säger Andrée Holmström och fortsätter:

– Det är lite tråkigt när folk motarbetar en, men vi kommer köra på. Vi hade hoppats på lite mer engagemang från det gamla gardet, trots bytet av namn på klubben.

Relaterade artiklar