Hård konkurrens om platserna i Stagg/Jennys killag: "Jag ser stor potential"

"Som det ser ut just nu kan vi bygga upp ett bra och stabilt lag som förra året", säger Imer Kozhani.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Efter att tjejerna hårdtränat under onsdagen var det under torsdagskvällen dags för Stagg/Jennys killar att göra detsamma. Och som vanligt var intresset stort på killsidan, för den prestigefyllda skolrugbyn mellan Stagg/Jenny och Kagg, när deras andra träningspass gick av stapeln.

En av de på plats i Funkaboskolans gymnastiksal var bland annat Imer Kozhani, som till vardags spelar rugby för Kalmar Södra och som var med i killarnas lag under 2017 och 2016. Men i år är han istället med som en hjälpande hand då hans skadade korsband hindrar honom från att delta i skolrugbyn för en tredje gång.

– Jag tycker det är intressant att fortsätta vara med och titta på hur de erfarna utvecklas. Och jag tycker verkligen att jag ser stor potential i de nya, så det är ingen tvekan där. Sedan handlar det mycket om teknik som de nya måste lära sig men det kommer efter ett tag. Men som det ser ut just nu kan vi bygga upp ett bra och stabilt lag som förra året, säger Imer Kozhani.

Vad tror du om era chanser i år?

– Det är fortfarande tidigt skede så man får se, men såklart hoppas man på det bästa. Men jag är väldigt nöjd över att jag ändå får ta del av detta på något sätt. Dela med mig av mina egna erfarenheter som centerspelare och spelare i defensiven.

– Vi som spelar rugby vet redan från början hur man ska hantera olika situationer. Medan de här som precis har börjat kanske har kraften men de har inte tekniken än. Men det kommer med uttagningsträningarna och med lägren som vi har framöver så det är ingen fara. Det här är bara början.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar