Laddar

Hattrickhjälten: ”Det största jag varit med om”

AIK gjorde vad de kunde och vann sin match. Men det hjälpte föga. IFK Kalmars skyttedrottning hade bestämt sig – och avgjorde klubbens största match genom tiderna med sina tre fullträffar. "Det här är helt sjukt", säger hon.

delningar

Hon har aldrig varit bättre. Nu krönte Amanda Fredriksson sin fantastiska säsong genom att slå till med ett hattrick i IFK Kalmars sista, och helt avgörande match mot AssiGröndal.

Det var skyttedrottningen som satte tonen direkt. Redan i den fjärde matchminuten rann hon igenom Assi-försvaret och revs ner av gästernas målvakt. Straffen placerade hon in på egen hand.

– Jag tror att det var mentalt viktigt att få in den straffen så pass tidigt, säger hon efter slutsignalen.

2-0-målet var en riktig delikatess. Efter ett inspel från högerkanten av Emma Jones, mötte Fredriksson bollen med en känslig touch – och bollen seglade in i bortre burgaveln.

– Att den inte gick i stolpen och ut var en fantastisk känsla. Sedan var förarbetet och passningen av Emma helt magisk.

När Valerie Carlsson satte 4-1 i inledningen av andra halvlek kändes saken klar. Då passade Assi på att reducera två gånger om fram till 4-3 med knappa 20 minuter kvar.

Blev ni skärrade eller hur gick tankarna där och då? – Det kändes som att det var mest frustration. De fick en straff som absolut inte var straff och deras första mål ska också dömas bort när de knuffar ”Lollo” (Lovisa Johansson, målvakt). Så vi blev inte så pass nervösa. Däremot var det tråkigt att domarmissar gjorde så att det blev lite liv i matchen.

IFK skulle dock repa mod. Elsa Karlsson tåade in 5-3 och i slutminuten tryckte Amanda Fredriksson in sitt 29:e mål för säsongen fram till slutresultatet 6-3.

Hur är känslorna så här direkt efter att det blivit klart med allsvenskt spel? – Man tror knappt att det är sant. Jag har nog inte fattat det riktigt än. Det här är helt sjukt och det är en sådan extrem lycka. Inom fotbollen är det här det absolut största jag någonsin varit med om.

Relaterade artiklar