HC matchar mot allsvenskt motstånd igen: "Vi kan hänga med"

Kalmar HC laddar upp för match mot allsvenska Tingsryds AIF. - Foto: Arkiv

Under onsdagen åker Kalmar HC till Nelson Garden arena för match mot allsvenska Tingsryd.

delningar

I fredags spelade Kalmar HC borta mot IK Oskarshamn, ett av fjolårets succélag i hockeyallsvenskan. HC förlorade matchen med 4-2 efter att ha tröttnat i sista perioden. Inledningsvis var hemmalaget Oskarshamn det bättre laget.

– Matchen utvecklades ungefär så som jag hade tänkt mig på förhand. Vi hade lite för mycket respekt i första perioden och det förstärks ju av känslan av att de är lite snabbare, lite starkare och lite skickligare än vad vi är. Även om vi lyckades hålla dem på utsidan av oss så var det ändå så att de var det spelförande laget, säger Kalmar HC:s tränare Lenny Eriksson.

I den andra perioden steppade HC upp rejält och vann mittenperioden med 2-0. Sista perioden orkade man inte hålla jämna steg och Oskarshamn kunde "skölja av" Kalmar-laget.

– Ja i andra så vågar vi ta för oss lite mer och vi märkte att här kan vi hänga med om vi gör rätt saker. Av naturliga orsaker så orkade vi inte i tredje perioden, då sköljde de av oss lite. Det var en naturlig utveckling av matchen. De hade två veckors isträning i kroppen och vi endast fyra pass, säger Eriksson.

Nu väntas en ny tuff match mot ännu ett Allsvenskt motstånd. Klockan 19:00 är det dags för avsläpp mot Tingsryds AIF och Eriksson kan räkna med en liknande match som mot Oskarshamn.

– Jag förväntar mig en liknande match, det är ungefär samma förutsättningar som sist, den enda skillnaden är att vi har en match och fler ispass i bagaget. Sedan så får vi in ett par spelare som inte deltog i förra matchen och tre av dem kommer att spela. Vi kommer att ha full backersättning vilket vi inte hade sist, det ska bli skönt, säger Eriksson.

Saknas gör Robin Dahstedt och Victor Cruz Rydberg som missar matchen på grund av skada.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar