Laddar

Hedersam silvermedalj till Kalmarelever

Tre elever från Kalmar tävlade i fredags i en stor internationell ekonomitävling i Riga och lyckades kamma hem silvret.

delningar

I fredags tog Vlad Domogarov, Olivia Gustafsson & Philip Thorsell ett silver i den internationella ekonomitävlingen Sharing Economy Competition by SSE Riga som anordnas av Handelshögskolan i Riga för gymnasieskolor i Baltikum.

– Riktigt skönt att få en medalj men hade såklart varit ännu roligare att åka hela vägen hem med guldet, så bra är vi egentligen, säger Philip Thorsell.

De kommer från Calmare Internationella Skola (CIS) och tävlade mot ett tiotal lag från skolor i Europa som kvalificerat sig till finalen.

– Det är roligt att vi från Kalmar kan vara med och mäta oss med de bästa ekonomieleverna i Baltikum, säger Patrik Gahm som är ekonomilärare på CIS och var med som lagledare.

Tävlingen gick ut på att presentera två företag på engelska för en jury framför en livepublik.

– Det var lite nervöst att gå upp inför juryn som bestod av professorer och chefer från Handelshögskolan men efteråt kändes det som om vi satte presentationen perfekt och att vi kunde svara på alla frågor, säger Olivia Gustafsson.

Under resan till Riga fick laget även en rundtur i de gamla delarna, besöka Krigsmuseet och vara med under en matematiklektion.

– Det var kul att få träffa ekonomielever från andra skolor och se hur de har det i sin skola, säger Vlad Domogarov.