Hellberg tackar för sig – ersättaren inte klar: "Önskat att vi var i mål"

Jonas Hellberg. - Foto: Carl Winsth

"Det finns en vilja att hitta en lösning, men vi är inte där ännu".

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Under torsdagen tog Jonas Hellberg, som driver Vallens soppteater, avsked till publiken efter två år och sex månader. Soppteatern har under Hellbergs tid lockat drygt 10 000 unika besökare och man har ökat från 52 besökare i snitt – till 85.

– Det har varit en fantastisk tid. Jag tillsammans med Kalmar teaterförening har åstadkommit något som har saknats i Kalmar, där man blandat det bästa från det nationella – och framförallt att vi har kunnat ge plats åt de lokala kulturförmågorna, säger Hellberg.

Men nu lämnar alltså Jonas soppteatern och kommer istället att arbeta inom politiken, där han tidigare varit aktiv, som kassör i Byteatern samt bli ny ordförande i Kalmar läns museum.

– Det är ett jättefint erbjudande, ordförandeskapet i länsmuseet som jag har fått, Yvonne Hagberg har varit ordförande i två mandatperioder i länsmuseet och som regionråd kunde hon inte fortsätta så det var en lucka som var ny som kom nu, säger Hellberg.

Men vem som tar över efter Jonas, det är fortfarande inte klart. Jonas har presenterat en lösning till kommunen – men som nekades. Nu jobbar Jonas och Kalmar Teaterförening vidare med andra lösningar.

– Jag hade önskat att vi var i mål nu, men den lösningen ville dem inte ha och då får vi ta nya tag, men de måste lösa den här knuten för vi har tömt våra idéer på hur det här skulle lösas, säger Hellberg.

Hur känns det?

– Jag hoppas och tror att vi kan få en fortsättning och publiken har ju älskat det och publiken har kommit. Och vi tycker att vi har lyckats jättebra. Jag vill det här väl och jag vill att det ska fortsätta, så den bästa lösningen är helt enkelt att jag skänker konceptet och idén, namnet och innehållet till teaterföreningen, och det är det jag vill bidra med – så får de försöka lösa det.

Kommer soppteatern finnas till våren?

– Det finns en vilja att hitta en lösning, men vi är inte där ännu. Målet är att vi ska kunna ha ett vårprogram – men om än lite kortare och att vi kanske kommer igång i mars istället.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar