Laddar

Helt nya formationer när FBC tar emot jumbon

"Vi har varit lite lata och bekväma", säger Johan Wittberg.

delningar

Efter tio spelade omgångar parkerar topptippade FBC Kalmarsund utanför kvalplatserna mot SSL. En missräkning modell större, anser många. Det gör även lagkaptenen Johan Wittberg.

– Det är givetvis inte godkänt. Mycket fokus har legat på att vi inte ska vara bäst nu, utan i kvalet. Men då gäller det att ta sig dit med. Man kan inte bara snacka om saker och ting. Samtidigt hade vi varit tvåa om vi vunnit senast mot Fagerhult, säger han.

Tabelltoppen är extremt jämn och en trepoängare kan göra stor skillnad.

– Men det spelar ingen roll om det är Warberg eller Skoghalls IBK man möter. Alla matcher är värda tre poäng och vi måste tänka så och skala av det hela, säger ”Witte”.

Till lördagens match mot tabelljumbon Skoghalls IBK har tränare Emil Stille valt att vaska om en hel del i formationerna. Bland annat verkar det som att den fruktade förstakedjan med Kim Nilsson, Marcus Johansson och Tim Nyander kommer splittras.

– Många har varit lite lata och bekväma när lag har ställt sig lågt mot oss. Då har vi fått problem att luckra upp försvaren. Det kan vara bra med en liten nytändning, säger Wittberg, som ser ut att bilda en femma tillsammans med Simon Nilsson och Gustav Bäckstedt på backplats. Centerpositionen tar Mattias Jansson hand om, och Marcus Johansson går som forward bredvid ”Witte”.

Kim Nilsson ser ut att bilda en femma tillsammans med backarna Anton Nilsson och Max Johansson. Framåt får storstjärnan Tim Nyander och Martin Willsund som radarpartners.

Enligt träningarna under veckan består tredjefemman av Alexander Berglund, Christopher Dahl, Alex Vult Von Steijern, William Larsson och Adam Nilsson.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.