Hemmaplanssegrarna fortsätter: "Glömmingelunden är vår borg"

Tre viktiga poäng plockades in under lördagens match. - Foto: Mattis Andersson

Vinsten mot FK Karlshamn United håller GAIF borta från botten.

delningar

Matchen inleddes bra, men ganska snart blev det tydligt att Glömminge-Algutsrums IF hamnade i en uppförsbacke. Motståndarlaget FK Karlshamn United satte ett mål relativt tidigt efter att ha runnit igenom Ölandslagets perrongsställning.

– Det var varmt och båda lagen var trötta, så sista kvarten av första halvlek blev ganska uddlös, säger lagkaptenen Johan Ljungström.

Andra halvlek börjar GAIF dock jobba in sig alltmer och skapar fina situationer. Vid ett tillfälle bygger laget upp ett fint anfall men når inte riktigt hela vägen. Genombrottet kommer efter en tid av hårt arbete och två mål kommer som ett brev på posten.

– Man kan säga att det lossnar där. Sen blir vi lite bekväma och vi backar hem. De skapar chanser och reducerar till 2-2. Vi blir dock moraliskt starka och vänder igen med två mål.

Hittills har Glömminge-Algutsrums IF endast förlorat en av sina matcher på hemmaplan och dagens match är ett kvitto på att segertrenden håller i sig.

Glömmingelunden är vår borg. Vi är alltid starka hemma, det är en mindre plan och vi kan spela vårt spel. Inför den här matchen ändrade vi även spelsystem från 4-3-3 till 3-5-2 och det gör att vi får ett bättre tryck i vårt anfall, säger lagkaptenen.

Om Ölandslaget kommer att fortsätta med samma uppställning kan Johan Ljungström inte säga, de saker han menar att de främst måste jobba vidare på inför torsdagens match mot Hörvikens IF är att hitta bollar i mitten samt jobba på taktiken.

Matchens highlight var enligt lagkaptenen när Christoffer Carlsson satte det avgörande målet 4-2 i den åttionde minuten.

– Det är tre pinnar till som gäller nu innan sommarvilan. Vinsten idag är såklart också välbehövlig. Det känns som att vi är på rätt väg.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar