Laddar

Hemvändare ska driva Dillbergs Bokhandel – med sin mamma

Flytt hem till Kalmar och boksläpp för "99 roliga lekar för vuxna" – det händer mycket i Johanna Jeanssons liv. "Det funkar inte att jag står och skriker efter mamma", säger hon och skrattar.

delningar

Johanna Jeansson tyckte inte det fanns någon samlad plats för lekar. Det fanns på internet men inte på ett och samma ställe. Då kom hon på idén om att skriva en bok om just det.

– Lekar har jag alltid älskat. Under middagar med mina kompisar leker vi jämt och i sommarstugansomrarna lekte vi också en hel del. Därför tyckte jag det behövdes en bok som samlade många lekar på ett ställe. Det saknades helt enkelt en liknande bok på marknaden, säger författaren Johanna Jeansson.

I takt med att idéen växte fram pratade hon med chefernabokförlaget i Stockholm där hon jobbade. De gillade förslaget och ville gärna ge ut boken. Och det gick ganska snabbt att komma på alla lekar. Egna erfarenheter i kombination med vänners tips gjorde att hon kom på 99 stycken ganska snabbt.

– Man har ju spelat en del musikquiz och öl-spel med mera vilket har gett en del inspiration, säger Johanna Jeansson.

Och i dagarna släpptes boken som Johanna har slitit med. Det är såklart en stor grej, men faktum är att hennes mamma Katarina Jeansson inte visste något om boken förrän hon fick se den.

– Nej, jag hade ingen aning om boken. Däremot har vi ju lekt de flesta av lekarna, säger Katarina Jeansson samtidigt som hon skrattar till.

Och hon har all anledning att skratta. Nyligen gick flyttlasset för dottern hem till Kalmar efter flera år av pluggande och jobbande i Stockholm. Detta lagom till mors dag.

– Såklart det känns bra. Vi har alltid uppmuntrat våra barn att resa och jobba, men de är alltid välkomna hem. Det är klart det finns en del av dig som vill att det ska bli så, säger Katarina Jeansson.

Flytten innebär att Johanna kommer hjälpa sin mamma att driva Dillbergs bokhandel. Hon har hunnit vara där i en vecka, men samarbetet tycks redan nu funka bra.

– På jobbet måste man ju hålla det på en professionell nivå liksom. Det funkar inte att jag står och skriker efter mamma, säger Johanna Jeansson skrattandes.