Laddar

Hemvändaren hjälte när GAIS blev klart för Europa

Adam Gustafssons straffräddning avgjorde på Långviken. "Nu blir det Portugal", jublar målvakten efter segern.

delningar

När finalerna i SM i beachsoccer avgjordes på Långviken saknades inte dramatik. I damfinalen vann Djurgårdens IF över Beach FF med 4–3.

– Det känns fantastiskt så klart. Vi hade ett helt nystartat lag och hade det som mål i år, säger Djurgårdens lagkapten Julia Blomström som stod för ett av målen i finalen.

– Vi åker till Portugal (Euro winners cup) nästa år, så nu börjar förberedelserna.

Julia Blomström, lagkapten i Djurgårdens IF.

Än jämnare blev herrfinalen. Favoriten GAIS futsal, med flera lokala profiler i laget såsom Adam Gustafsson, Victor Byström och Johannes Lagesson, låg länge under med 2–0 mot Norsjö IF. "Makrillarna" lyckades dock vända till 3–2 i slutet av matchen och såg ut att gå mot segern när Norsjö kvitterade till 3–3. Efter en mållös förlängning gick matchen till sudden death-straffar.

Väl där klev lagkaptenen och målvakten Adam Gustafsson fram. Efter två insläppta straffar gick Gustafsson åt rätt håll och räddade. När sedan Arvid Slätis satte sin straff var SM-guldet klart och en stor hög av firande GAIS-spelare bildades framför läktaren.

– Känslan när man tar en sådan straff; det är obeskrivligt. Jag har tagit några guld innan med Glömminge men jag tror det här är det skönaste av dem alla, säger Gustafsson direkt efter firandet och utvecklar:

– På något sätt är det här ett hopbygge av spelare från hela Sverige. Det känns extra kul att vi aldrig har träffats innan, går in i turneringen, gör ett jättefint kval och kommer hit med sådan laddning. Vi ser bara bucklan framför oss – nu blir det Portugal!

Så det är bestämt, ni kommer åka?

– Det är klart. Vi har bestämt oss, vi åker, meddelar Gustafsson, som efter tre raka SM-guld med Glömminge fick fira en fjärde gång.

– Förra året körde vi "kaffe, kaka – tredje raka". I år fick vi göra om den till "kaffe, kaka – fjärde raka", säger han och skrattar.

Euro winners cup spelas, precis som förra året då Glömminge deltog, i Portugal. Turneringen avgörs någon gång i slutet av maj/början av juni nästa år.

Relaterade artiklar