Hemvändaren hjälte när GAIS blev klart för Europa

Adam Gustafssons straffräddning avgjorde på Långviken. "Nu blir det Portugal", jublar målvakten efter segern.

delningar

När finalerna i SM i beachsoccer avgjordes på Långviken saknades inte dramatik. I damfinalen vann Djurgårdens IF över Beach FF med 4–3.

– Det känns fantastiskt så klart. Vi hade ett helt nystartat lag och hade det som mål i år, säger Djurgårdens lagkapten Julia Blomström som stod för ett av målen i finalen.

– Vi åker till Portugal (Euro winners cup) nästa år, så nu börjar förberedelserna.

Julia Blomström, lagkapten i Djurgårdens IF.

Än jämnare blev herrfinalen. Favoriten GAIS futsal, med flera lokala profiler i laget såsom Adam Gustafsson, Victor Byström och Johannes Lagesson, låg länge under med 2–0 mot Norsjö IF. "Makrillarna" lyckades dock vända till 3–2 i slutet av matchen och såg ut att gå mot segern när Norsjö kvitterade till 3–3. Efter en mållös förlängning gick matchen till sudden death-straffar.

Väl där klev lagkaptenen och målvakten Adam Gustafsson fram. Efter två insläppta straffar gick Gustafsson åt rätt håll och räddade. När sedan Arvid Slätis satte sin straff var SM-guldet klart och en stor hög av firande GAIS-spelare bildades framför läktaren.

– Känslan när man tar en sådan straff; det är obeskrivligt. Jag har tagit några guld innan med Glömminge men jag tror det här är det skönaste av dem alla, säger Gustafsson direkt efter firandet och utvecklar:

– På något sätt är det här ett hopbygge av spelare från hela Sverige. Det känns extra kul att vi aldrig har träffats innan, går in i turneringen, gör ett jättefint kval och kommer hit med sådan laddning. Vi ser bara bucklan framför oss – nu blir det Portugal!

Så det är bestämt, ni kommer åka?

– Det är klart. Vi har bestämt oss, vi åker, meddelar Gustafsson, som efter tre raka SM-guld med Glömminge fick fira en fjärde gång.

– Förra året körde vi "kaffe, kaka – tredje raka". I år fick vi göra om den till "kaffe, kaka – fjärde raka", säger han och skrattar.

Euro winners cup spelas, precis som förra året då Glömminge deltog, i Portugal. Turneringen avgörs någon gång i slutet av maj/början av juni nästa år.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar