Hennes inlägg om socker har fått Sverige att reagera

Anna Larssons inlägg om sitt barns sockerberoende har väckt debatt. "Vilken jäkla uppståndelse det har blivit".

delningar

Anna och Stefan Larsson fick nog – sockret skulle bort. Det tog två dagar sedan fick de en helt annan dotter. Sockerberoendet var borta och energin hos femåriga Kerstin var som natt och dag.

Anna bestämde sig då för att skriva ett inlägg på Facebook för att tipsa om att det faktiskt inte är så svårt att vänja av sina barn från socker. Hon tryckte på publicera och strax därefter strömmade det in reaktioner.

– Vilken jäkla uppståndelse det har blivit. Det var inte riktigt det jag trodde. Jag hade väl tänkt mig kanske tre delningar, säger Anna. 

Istället blev det 1500 delningar och 350 kommentarer på inlägget, något som fick riksmedia att kontakta Anna för att skriva en debattartikel. Något som fått massor med läsare att reagera.

– Jag har fått meddelande och mail från personer som skrivit ”tack, idag börjar mitt nya liv” och ”tack du har peppar mig”. Jag blir superglad att så många har tagit åt sig – det är verkligen jättehäftigt.

Här är hela Annas inlägg: ”Blir ditt barn ofta argt, har humörsvängningar? Vill inte äta maten du lagar, utan helst bara pasta, kräm eller mackor? Ta dej då tid att läsa om vår dotter. Hon är snart fem år, hon blir ofta arg på vad som helst. En strumpa. Att hon inte får en kaka, ja du fattar. I somras blev hon sjuk, riktigt sjuk och vi blev mer och mer oroliga för hennes matvanor. Hon äter helst mjöl, mjölk och socker. Hon älskar inte potatis som hon säger och brukar själv gå till kylen och ta ut nåt annat hon hellre vill äta. Eller så lagar någon i familjen korv och makaroner istället för det vi anda äter. Tillslut fick vi nog, vi slutade ge henne kakor, söta yoghurtar och annat som mellanmål. Istället åkte skålar med morötter, gurka och paprika fram.Förra veckan såg jag en dokumentär gjord av Jimmy Wixtröm för Aftonbladet, den handlade om socker. Den fick mej att inse att det barnen äter, ta det gånger 2,5 gång. Så mycket blir det om man omvandlar mängden till en vuxen… En glass för barnen blir 2,5 glass för oss vuxna! Skrämmande! Så nu åkte även yoghurt, risifrutti och söta drycker ut! Den omedelbara skillnaden blev att hon började äta potatis som hon tidigare vägrat, hon började äta med god aptit och berömma maten. Det tog 2 dagar! 2 dagar att vänja bort sockret! Nu är hon inte arg längre, sover hela natten, somnar lätt på kvällen, frågar inte efter nåt sött. Frågar istället efter grönsaker! När vi ger våra barn socker för att vara ”snälla” så är vi bara elaka. De mår inte bra av socker och dålig kost. 2 dagar, en helt annan harmonisk liten tjej. ❤️ Barn är det bästa vi har! De förtjänar bra mat, bra förutsättningar i livet, att vara friska (skitmat ger sjukdomar) och så en jäkla massa kärlek!”

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.