Historisk match för unika föreningen: "Vill njuta"

Mazid Pathan kommer nu att få spela på hemmaplan, på riktigt. - Foto: Mattis Andersson

Premiär för ny anläggning. "Alla kan komma och spela".

delningar

Mazid Pathan kommer ursprungligen från Indien, ett land där cricket är oerhört stort. Redan som åttaåring började Mazid spela cricket i sitt hemland. Eftersom hans intresse för sporten är stort skapade han en förening i Kalmar.

– Jag har bott i Kalmar sedan 2005 och jag började sakna cricket. Tidigare brukade vi spela lite cricket på gården eller på någon annan ledig plats. Det bästa jag kunde göra var att starta en förening, där alla kan komma och spela, förklarar Mazid.

Sedan 2015 har Kalmar Cricketförening funnits i Kalmar, vilken Mazid är ordförande i. Till säsongen 2019 har laget avancerat från divison 3 till division 2. Tidigare år har laget inte haft någonstans i Kalmar att spela sina hemmamatcher vilket har gjort att man fått spela på andra platser runt om i Småland. Men nu har det blivit ändring på det.

– Det är skönt, det tar bara en kvart att ta sig dit. Tidigare fick vi lägga väldigt mycket tid för att ta oss till matcherna.

Under söndagen spelar laget en historisk match då man fått tillgång till en plan att spela på som också blir Kalmars första cricketanläggning . Det är den anrika idrottsplatsen KV-borg i Vassmolösa som blir lagets nya hemmaarena. Första motståndet kommer från Kristianstad.

– Vi hoppas att vi kan vinna matchen, vi har bra spelare. Men vi spelar inte för att vinna, vi vill ha ett bra spel och njuta av matchen. Vi försöker vinna, men gör vi inte det så betyder det inget.

När den historiska matchen spelas hoppas man att Kalmarborna tar chansen att få se sporten.

– Jag hoppas att alla som bor i Kalmar eller nära Vassmolösa kommer och hejar på oss. Då blir vi väldigt glada.

Matchen spelas klockan 14.00. Under dagen kommer det också att finnas chans att prova på sporten på plats innan matchen. Man tar ingen entré utan det är gratis för alla åskådare.

FAKTA

Cricket eller kricket är ett bollspel som utövas mellan två lag med vardera elva spelare. Cricket har spelats sedan åtminstone 1500-talet, och utvecklades till nationalsport i England under 1800-talet. Det är i dag en populär sport i många länder i Brittiska samväldet och i Sydafrika och spelas i de flesta europeiska länder.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar