Historisk match när IFK Kalmar premiärspelar: "Krigarlag"

Elsa Karlsson menar att det kommer bli en tuff match men hon tror på seger för sitt IFK. - Foto: Mattis Andersson

Morön BK spelar sin första match i Elitettan när IFK Kalmar kommer på besök.

delningar

Under fredagen flög IFK Kalmar norrut via Stockholm till Skellefteå för att premiärspela i Elitettan. Man går in i säsongen med en uttalad målsättning om återavancemang till Damallsvenskan.

– Det känns bra. Det ska bli kul att det drar igång på allvar. Det kul med några cupmatcher men nu är det ju något extra när det är premiär, säger mittbacken Elsa Karlsson.

Premiären spelas mot Morön BK som är nykomlingar i Elitettan. Det är också ett lag man inte mött tidigare.

– Vi har inte jättemycket koll på de sedan tidigare. Men det spelar inte så stor roll, vi ska fokusera på vårat spel och det vi pratat om, förklarar Karlsson.

Vad har ni pratat om inför matchen?

– Det är våra principer som vi har jobbat med under försäsongen. Sedan har vi så klart kollat lite på hur de spelar och vart vi kan straffa de. Men mer än så tänker jag inte säga.

Efter hela fem säsonger i divison 1 blev det ett historiskt avancemang för Morön till Elitettan. Premiären i landets näst högsta serie väntas dra mycket publik och Elsa Karlsson är beredd på ett taggat motstånd.

– Jag tror att det kommer bli en tuff match. Norrlandslagen är kända för att vara krigarlag. De är nykomlingar och det känns som att de kommer ha publiken i ryggen nu när det är första matchen. Vi kan inte åka upp och tro att vi ska vinna bara för att vi kommer från Allsvenskan. Men jag tror så klart på seger, avslutar Karlsson.

Matchen spelas på Skogsvallen med matchstart klockan 16.00 på lördagen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.