Laddar

Hit bokas flest resor: ”Positivt för alla i vår region”

Resorna till varmare breddgrader säljer som smör just nu. "Ett attraktivt utbud".

delningar

Under vintern är ofta längtan efter sol och bad som störst hos många.

Det innebär att januari ofta är den månad då allra flest resor bokas.

Många använder ledigheten under julhelgerna till att planera kommande semesterresor, det är då man hinner prata ihop sig med sitt ressällskap i lugn och ro, berättar Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

Hela 28 procent av resorna från Kalmar Öland Airport är redan bokade och allra bäst bokat är Kroatien där 72 procent av platserna är bokade.

– Främst är det barnfamiljer som bokar sin sommarresa i januari och de vill gärna till ett välkänt resmål med bekvämt boende. Framförallt är Vings egna koncepthotell populära bland barnfamiljer och bokas tidigt. Många semesterfirare uppskattar att resa från sin lokala flygplats och vi är glada att kunna erbjuda direktflyg från Kalmar Öland Airport till Mallorca och Rhodos samt till nyheten Kroatien som blev en omedelbar succé, säger Anna Hagberg, informationschef på Ving.

Ronny Lindberg som är vd på Kalmar Öland Airport är väldigt positiv till Kalmariternas reseintresse.

– Ett attraktivt utbud av fritidsresande är positivt för alla som bor i vår region. Vi kan se att det finns ett oerhört stort intresse för att resa direkt från sin hemflygplats till solsäkra breddgrader, säger Ronny Lindberg.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.