Laddar

Hjälten dagen efter SSL-succén: ”Överväldigad”

Trotjänaren och fanbäraren var den som såg till att hans älskade FBC Kalmarsund äntligen tog klivet upp i SSL. "Nu ska vi bara njuta ett tag."

delningar

När matchen stod och vägde var det kaptenen som klev fram och skapade de avgörande situationerna som såg till att FBC Kalmarsund spelar i SSL nästa säsong. Johan Wittbergs inbrytning framför mål med sex minuter kvar av tredje och hans nedtagning och redan nu klassiska passning till William Larsson, är ren innebandygodis.

Efter matchen hade FBC-kaptenen svårt att hålla tårarna borta. Och på söndagsförmiddagen var det en något sliten Johan Wittberg.

– Man blir alldeles överväldigad med tanke på hur mycket positiva saker och grattis man fått. Det är verkligen stort att det betyder så mycket för så många och att många blir glada för det. Det är sådant som gör det värt att lägga ner den tiden man ändå gör, säger han.

När SSL-hjältarna kom hem till Kalmar togs de emot av FBC-fansen på Larmtorget och därefter blev det middag på en restaurang i centrala Kalmar innan festen fortsatte på ett uteställe.

– En helt fantastisk dag, kväll och natt, säger Wittberg.

Var det här sista chansen för det här laget med den gyllene Färjestaden-generationen? – Sista chansen var det väl kanske inte. Men jag har även funderat lite så med den här satsningen. Hur länge ska sponsorer och publik bara nöja sig med allsvenskan? Så det är klart att det var väldigt viktigt att gå upp.

Wittbergs sitter på ett utgående kontrakt.

Kommer du fortsätta även nästa säsong i SSL? – Vi får väl se. Kontraktet ska väl förhandlas i så fall, så det är upp till Adam Kallenberg. Men just nu är det bara skönt att få vara lite ledig.

Från bildandet av FBC Kalmarsund, när klubben harvade i division 1, är det endast Anton Nilsson och Johan Wittberg kvar.

– Vi har verkligen fått vara med på en häftig resa och någonstans var det här målet när vi bildades.

Berätta lite om avgörandet? – Nä, men jag tycker att vi fick in en ganska bra träff med vår kedja och vi var värda minst ett mål där för vi skapade mycket efter att ”Wille” (William Larsson) flyttades upp i vår kedja. Det var fantastiskt skönt att det löste sig.

Det kanske var bra att Tim Nyander fick en tio-minutersutvisning, så ni blev tvungna att förändra i formationerna? – Ja, vi har snackat lite om det faktiskt. Haha, nä, men det var helt underbart skönt, nu ska vi bara njuta ett tag.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.